Virágzó tavasz, tematikus borvacsorák a Famulusban
A Széchenyi István Egyetem oktatószállodája, a Famulus Business Hotel az akadémiai szférát is széleskörű lehetőségekkel várja a konferenciaturizmusban, és kedvezményeket biztosít a munkatársi kártyával rendelkező egyetemi polgároknak a gasztronómiában. A Pódium étterem gazdag tavaszi kínálattal, tematikus borvacsorákkal várja a vendégeket, egy teljes szinten pedig jól felszerelt, különböző nagyságú termek állnak konferenciák, workshopok, szakmai programok rendelkezésére.
Győr, 2019. április 24. – SZEhírek, Nyerges Csaba
„Tavaly kezdtük a borvacsora sorozatunkat. A vendégeinknek és magunknak is szeretnénk megmutatni, hogy hova értünk el a konyhaművészetben. A Kreinbacher és a Hangyál pincészettel közösen tartottuk az első két rendezvényt. Mestervacsorára is vártuk az éttermi mestereket, oda pedig whiskykkel készültünk. Vagy az ételekhez választottuk az italokat, vagy úgy írtuk meg az ételeket, hogy az adott whiskykhez passzoljanak. A visszajelzések alapján is azt mondhatom, hogy sikerült elmélyednünk, és otthonosan mozognunk ebben a műfajban. Volt mexikói pódiumbeszélgetésünk is, ahol jellegzetes mexikói ételeket, italokat kínáltunk.
A Pódium triumvirátusa: Varga János séf, Nagy Imre étteremvezető és Neumann Ádám supervisor. Fotó: Májer Csaba József
A következő, Villa Tolnay borvacsoránkat április 26-án, 18 órától a spárga köré fogjuk építeni. Addigra megkapjuk a friss, kiváló helyi spárgát. A csobánci pincészetben harmonizáltuk a séfjeink által komponált ételekhez a szép borokat. Ezt követően május 17-én mediterrán hangulatot varázsolunk a vendégeknek tenger gyümölcseivel, egyben sült hallal, s mindehhez a magyar tenger, a Balatoni Borvidék kiváló borait kínáljuk a Laposa pincészetből” – sorolja Neumann Ádám éttermi supervisor.
A spárgaszezon alatt folyamatosan, külön étlappal kedveskedik a Pódium a vendégeknek. És, ha már az alapanyagokról van szó, ahol csak módot találnak rá, a kifogástalan minőségű helyi termékeket választják. A közeljövőben például a szürkemarha és a mangalica is a kínálatba kerülhet.
Mivel a Famulus a Széchenyi István Egyetem oktatószállodája, az együttműködés átsző minden részterületet. Neumann Ádám oktat a Turizmus Tanszéken, a hallgatók gyakorlatot szerezhetnek a gasztronómiában is. Ugyanígy a szálloda többi területén, például a konferenciaturizmusban, ahol egy teljes szinten várják természetes fényű, klimatizált, széleskörű technikai hátteret adó rendezvénytermekkel az ügyfeleket. Egyetemi oktatók, tanszékek is gyakran élnek a lehetőségekkel, és jó visszajelzések érkeznek tőlük. Így például itt rendezték a közelmúltban a Közlekedéstudományi-, a HU-MATHS-IN- és a Turizmus Konferenciát egyaránt.
A nagyszabású nemzetközi Közlekedéstudományi Konferenciának is kiváló helyszínt tudott biztosítani a Hotel Famulus.
Konczos Annamária rendezvénykoordinátorral sorra is vesszük a lehetőségeket. A száznyolcvan fős Budapest terem például három részre osztható, a Panoráma nyolcvan, a Bécs és a Győr negyven, a Pozsony tíz, az Oktatóterem pedig ötvenfős rendezvények tartására ideális. A konferenciatermek a legkisebb megbeszéléstől a nagyobb programok, továbbképzések lebonyolításáig minden igénynek megfelelnek. A hotel nagy szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársai a szervezéstől a megvalósításig segítséget nyújtanak az egyéni kéréseknek, ötleteknek megfelelően. A többféle, különböző méretű konferenciahelyszín és a nagy alapterületű terasz lehetővé teszi egyedülálló koncepciókra épülő rendezvények megszervezését. Mindehhez catering és ingyenes parkolási lehetőség társul, és természetesen szálláslehetőség a négycsillagos hotelben.
Kedvezmények
A Pódium étteremben minden egyetemi kártyával rendelkező munkatársnak 10 százalék kedvezményt biztosítanak az a’la cart étkezésekből. A saját szervezésű Pódium rendezvényeken, így például a borvacsorákon pedig 10-20 százalék közötti kedvezménnyel vehetnek részt az egyetemi polgárok.