Eseménynaptár

Esemény neve XXII. Győri Állásbörze és Felkészítő Nap
Időpont 2016. április 4. 14:00 - 2016. április 5. 16:00
Kategória Központi események
Típus Rendezvények
Helyszín ÚT 114. terem és Aula
Esemény küldése e-mailben E-mail cím
captcha_help_desc
ellenorzes
Esemény importálása saját naptárba letöltés

XXII. Győri Állásbörze és Felkészítő Nap

XXII. Győri Állásbörze

Helyszín: Széchenyi István Egyetem, Új Tudástér – Aula

Időpont: 2016. április 5. 9:00-16:00

 

2016. április 5-én kerül megrendezésre a már hagyományosnak tekinthető Állásbörze a Széchenyi István Egyetemen. Idén a Győri Állásbörze ismét a Széchenyi István Egyetem Egyetemi Szolgáltató Központ – Egyetemi Kollégium szervezésében valósul meg.

A rendezvényt 9:00 órai kezdettel Dr. Hanula Barna, a Széchenyi István Egyetem Audi Hungaria Járműmérnöki Karának dékánja és Dr. Schmidt Rezső, a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdasági- és Élelmiszertudományi Karának dékánja, a rendezvény fővédnökei nyitják meg.

 

A börzét az április 4-i Felkészítő Nap előzi meg. Ennek célja, hogy az érdeklődők kellő információt és tapasztalatot szerezhessenek a munkakeresés és állásinterjúk területén, segítve ezzel a cégekkel történő kommunikációt és kapcsolatteremtést. A Felkészítő Nap a Széchenyi István Egyetem Új Tudásterében található ÚT. 114-es teremben kerül megrendezésre.
Irány a munkaerőpiac! De merre és hogyan induljak el? címmel 14:00 órától Dr. Pongrácz Attila (PhD) tart előadást. 14:30-tól a Munkaerő-piaci helyzetről számokban és Pályakezdő önéletrajz sajátosságai, tartalma témakörben Szilágyi Laura előadását hallgathatják meg az érdeklődők, ezt követően pedig Kóbor Adrienn segítségével Telefonálási technikákat sajátíthatnak el és információkat szerezhetnek A munkaügyi szervezet támogatásai, szolgáltatási témakörben.. A Felkészítő Nap előadásait Nagy Anita zárja a biztonságos külföldi munkavállalás, az Eures hálózat bemutatásával. Az előadásokat követően az érdeklődők interaktív foglalkozáson vehetnek részt, amelyen az állásinterjúk gyakorlati oldalával ismerkedhetnek meg.

 

Az Állásbörze fő célja, hogy egy kézzel fogható kapcsolat alakulhasson ki a cégek és a leendő munkavállalók között. Ennek szellemében a börze célcsoportja az egyetem hallgatói mellett a diplomások, pályakezdők és szakképzett fiatalok körével bővül. Ezzel még több lehetőséget tudunk kínálni a cégeknek maguk, illetve termékeik bemutatására, valamint jövendőbeli gyakornokaik, munkavállalóik kiválasztására.

 

Az Állásbörzén - többek között- olyan cégek képviseltetik magukat, mint az Audi Hungaria Motor Kft., Rába Járműipari Holding Nyrt., a Dana Hungary Gyártó Kft., az SMR Hungary Bt.,a LuK Savaria Kft.,és a NEMAK Győr Kft., a MÁV csoport, a Rehau, a Nokia, és a Kühne + Nagel Kft.. A börze kiadványában megtalálható lesz minden résztvevő cég bemutatkozó anyaga, néhány a pályakezdők számára hasznos információval és egy standtérképpel kiegészítve.

 

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt a Széchenyi István Egyetem Új Tudástér épületében április 5-én 9:00 és 16:00 óra között! További információk találhatóak a http://eszk.sze.hu oldalon.