Eseménynaptár

Esemény neve VIII. Gépész- és Mechatronikai mérnök Hallgatók Országos Konferenciája
Időpont 2014. március 31. - 2014. április 2.
Kategória Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar
Típus Hallgatói rendezvények
Helyszín Széchenyi István Egyetem
Esemény küldése e-mailben E-mail cím
captcha_help_desc
ellenorzes
Esemény importálása saját naptárba letöltés

Járműves mérnök-jelöltek találkozója és versenye Győrött

A gépész- és mechatronikai mérnöki képzést folytató tíz magyarországi egyetem, főiskola közel száz hallgatója, s szlovákiai és romániai egyetemek csapatai jönnek a Gépész- és Mechatronikai Mérnökhallgatók VIII. Országos Konferenciájára Győrbe, a Széchenyi István Egyetemre. Szlovákiából a Pozsonyi Műszaki Egyetem Gépészmérnöki és nagyszombati Anyagtechnológiai Karairól, a Nyitrai Mezőgazdasági Egyetem Műszaki Karáról, a Marosvásárhelyi Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Műszaki Karáról érkeznek mérnök-jelöltek.

A Széchenyi István Egyetemen kilenc évvel ezelőtt kezdeményezte az országos találkozót és versenyt. A VIII. Gépész- és Mechatronikai mérnök Hallgatók Országos Konferenciáját 2014. március 31-től április 2-ig rendezik. A megnyitó március 31-én, hétfőn 9 órakor  az „F” teremben lesz. A versenyen közreműködő cégek vezetőinek, a résztvevő egyetemek hallgatóinak, több vezetőjének jelenlétében dr. Földesi Péter rektor és a Gépész- és Mechatronikai mérnök szakbizottságok vezetői nyitják meg a találkozót és a versenyt..

- A cél nem változott: arra törekszünk, hogy a szakma iránt elhivatott, járműves, gyártástechnológia területen tanuló mérnök-jelöltek egy képzési fórumon is elmondhassák véleményüket, építhessék kapcsolataikat. Ehhez a térség élenjáró gépipari cégei versenyfeladatokat és szakmai hátteret adnak – mondta el Körmendi Mátyás, a rendezvényt főszervezője, a Gépészmérnök Hallgatói Szakbizottság tagja. Győr a hazai járműves képzés egyik meghatározó központja, s ez a színes szakmai háttér mellett a képzést motiváló lehetőségek feltárását, közkinccsé tételét is jelenti. A rendezvény a győri egyetem Practing Alapítványa támogatásával, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat és annak Gépészmérnöki és Mechatronikai Szakbizottsága szervezésében, s több pályázat támogatásával valósul meg.

Az idei találkozó programját, megoldandó feladatait az Audi Hungaria Motor Kft., a Borsodi Műhely Kft., a Jankovits Hidraulika Kft., a LUK Savaria Kft., a Rába Járműipari Holding Nyrt., az SMR Automotive Mirror Technology Hungary Bt. és a NEMAK Kft. adja. s a győri egyetem több tanszékének és szervezetének közreműködésével dolgozták ki a szervezők. A zsűri elnöke dr. Czinege Imre professor emeritus, a Széchenyi István Egyetem volt rektora. Az ünnepélyes eredményhirdetés április 2-án, szerdán 14:30 órától  lesz a „Bridge” Hallgatói-Oktatói Klubban. A feladatok megoldása mellett az értékelés fontos szempontja lesz a megoldáshoz vezető út bemutatása, a prezentáció.

- A találkozó, a verseny része a győri egyetem társadalmi felelősségvállalási programjának: már hallgatóként a minőségi tudás megszerzését állítjuk a középpontba, s a cégek, a munkaerőpiac nagy érdeklődéssel, sokszínű támogatással vesznek részt a találkozón – beszélt a szakmai háttérről Szabó József, a Mechatronikai Mérnök szak hallgatói szakfelelőse.

Forrás:

Winkler Csaba