Eseménynaptár

Esemény neve Akadémiai Nap
Időpont 2013. szeptember 25.
Kategória Központi események
Típus Rendezvények

oktatási szünet

Esemény küldése e-mailben E-mail cím
captcha_help_desc
ellenorzes
Esemény importálása saját naptárba letöltés

XX. Akadémiai Nap

A korábbi évekhez hasonlóan Egyetemünkön idén is megrendezésre kerül az Akadémiai Nap, az Egyetem Szenátusának ünnepi ülése. A rendezvény gyökerei egészen 1994-ig nyúlnak vissza, amikor az akkor még Széchenyi István Főiskola és az Universitas-Győr Alapítvány, Széchenyi István születésének évfordulóján akadémiai napot szervezett. A kerek évfordulót (XX.) ünneplő esemény az Egyetem Új-Tudástér Aulájában kap helyet, 2013. szeptember 25-én, szerdán.

Program:

  • 10:00-10:05: Rektori megnyitó
  • 10:05-10:25: Köszöntők
  • 10:25-11:25: Avatási és kitüntetési ceremónia
  • 11:25-12:00: Nyugdíjba vonuló kollégák köszöntése

A központi eseményt a délutáni szekcióban kari rendezvények követik:

  • 13.30-14.30 - „Kutatási kapacitások és eszközök 2013”, valamint a „Széchenyi István Egyetem Éves jelentés 2013” kiadványok bemutatója, (Támop 423 projekt) – ÚT 114.
  • 15.00 - A Győri Akadémiai Nap délutáni koncertje a hat magyarországi zenei felsőoktatási intézmény (Budapest - Zeneakadémia, Debreceni Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Szegedi Tudományegyetem, Miskolci Egyetem, Széchenyi István Egyetem zenei karai il. intézetei) tanárainak szereplésével; az Egyetemi Hangversenyteremben.
  • 15.00 - Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar rendezvényének cím: „A vállalkozásfejlesztés gyakorlati dimenziói” A program helyszíne az IS101-es terem.
  • 15.00-18.00 - Oktatói és hallgatói fórum a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karon, majd ezt követően hallgatói-oktatói sportprogram

Régi hagyomány szerint a Széchenyi István Egyetem Akadémiai Napját ünnepi koncerttel zárjuk, melynek helye és ideje:
2013. szeptember 25. (szerda) 18:30 óra, Egyetemi Hangversenyterem (egykori Zsinagóga).

Reméljük, hogy vendégeink között üdvözölhetjük. Azonban, ha személyesen nem tudna részt venni rendezvényünkön, akkor az élő közvetítésnek köszönhetően figyelemmel kísérheti az eseményeket.

A közvetítés a www.sze-gyor.videotorium.hu oldalon az élő közvetítések menüpontból, illetve az alábbi linken érhető majd el:
http://sze-gyor.videotorium.hu/hu/live/details/1163,XX._Akademiai_Nap
(Az élő közvetítés csak a központi rendezvényre vonatkozik.)

Kérjük Önöket, hogy a program zavartalan lebonyolításához a következőt vegyék figyelembe: 9:30 – 13:00 között az Új-Tudástérben található aulán való átjárást mellőzzék, beleértve a karzaton való közlekedést is. Ebben az időben az Egyetem többi épülete a könyvtáron, a laborbejáraton és az Északi parkolóházon keresztül közelíthető meg. Az Új-Tudástérben dolgozó munkatársaink az épületet a mélygarázs felől tudják megközelíteni.