Eseménynaptár

Esemény neve "Interaktív modellezés Mathematica-val egy perc alatt"
Időpont 2013. június 3. 14:00 - 16:00
Kategória Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar
Típus Rendezvények
Helyszín Új Tudástér épület 214-es terem
Esemény küldése e-mailben E-mail cím
captcha_help_desc
ellenorzes
Esemény importálása saját naptárba letöltés

"Interaktív modellezés Mathematica-val egy perc alatt"

A győri Széchenyi István Egyetem Környezetmérnöki Tanszék és a Matematika és Számítástudomány Tanszék közös szervezésében 2013. június 3-án, hétfőn 14 órától dr. habil. Karsai János, a Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézetének egyetemi docense "Interaktív modellezés Mathematica-val egy perc alatt" címmel tart előadást az Új Tudástér épület 214-es termében.

"Az előadáson áttekintjük az interaktív matematikai demonstrációk készítésének fontosabb elveit, valamint példákon keresztül bevezetést adunk a demonstrációk készítésének technikájába a Wolfram Mathematica rendszerben, az egy perc alatt elkészíthető egyszerűbbektől egészen a bonyolult interaktív-dinamikus tankönyvekig. Megmutatjuk, hogy elkészült anyagok hogyan jeleníthetők meg web-en CDF (Computable Document Format) formátumban a browser plug-in segítségével. Befejezésül bemutatjuk az elsősorban élettudományi szakok tárgyai számára készült, illetve kutatási célú dinamikus modellezési alkalmazásainkat is. Néhány "kellemes" példa található a http://www.model.u-szeged.hu/data/etc/edoc/tan/JKarsai4/index.html címen" - mondta el előzetesként az előadásról dr. habil. Karsai János.

Karsai János matematikusként végzett a Szegedi Tudományegyetemen (JATE) 1981-ben. Gyógyszerészek, biológusok számára biomatematikát, matematika szakosoknak, mérnököknek a számítógéppel segített matematikai modellezés alapjait tanítja Szegeden és Berlinben. Alkalmazott matematikával, rezgésekkel, epidemiológiai és populációdinamikai modellek számítógéppel segített vizsgálatával foglalkozik. Szívügye a matematika oktatásának korszerűsítése, a matematika megszerettetése, különös tekintettel az alkalmazókra. Kurzusai számára számos interaktív oktatóanyagot készített a Mathematica rendszerben.