Eseménynaptár

Esemény neve SZEnergy Team műhelylátogatás
Időpont 2013. május 9. 09:30 - 10:30
Kategória Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar
Típus Rendezvények
Helyszín L2/12-es labor
Esemény küldése e-mailben E-mail cím
captcha_help_desc
ellenorzes
Esemény importálása saját naptárba letöltés

Shell Eco-marathon Europe – AZ IDEI VERSENYRE ÚJ AUTÓT ÉPÍTETTEK A GYŐRI EGYETEMISTÁK

Legyen Ön is részese egy energia-hatékony autó születésének!

Látogasson el 2013. május 9-én, csütörtökön 9:30 órától a győri csapat műhelyébe, hogy az elsők között nézhesse meg a győri Széchenyi István Egyetem SZEnergy csapatának teljesen új tervezésű, formabontó járművét! A helyszín az Egyetemen a SZEnergy Team műhelye (9026 Győr, Egyetem tér 1., Laborépület, L2/12-es labor).

Évről évre több száz egyetemista érkezik szerte Európából a Shell Eco-marathon Europe-ra, ahol saját tervezésű és készítésű járműveikkel újabb és újabb üzemanyag-takarékossági technológiákkal kísérleteznek. Idén teljesen új autóval indulnak a győri egyetemisták Európa legnagyobb, diákoknak, egyetemi és főiskolai hallgatóknak megrendezett üzemanyag-hatékonysági versenyén.

A Széchenyi István Egyetem SZEnergy Team csapata idén hatodik alkalommal vesz részt a Shell Eco-marathon Europe versenyen. A csapat 20 fős, gépészmérnöki, villamosmérnöki, mechatronikai mérnöki, mérnök informatikus, építőmérnöki és kereskedelem és marketing szakos hallgatók dolgoznak együtt. Munkájukat 8 oktatói mentor tag támogatja, akik gépész- és villamosmérnök tanszékeken, a Járműipari Kutató Központban dolgoznak. A 2008-as és 2010-es évben első, a 2012. évben II. helyezést értek el a győri egyetemisták a napelemes járművel a SolarUrban kategóriában. 2011-ben elnyerték a Shell Eco-marathon Europe Team Spirit különdíjat.

A 2013-as Shell Eco-marathon Europe-on összeolvad a napelemes és az elektromos kategória. A változás tükrözi az autóipar irányváltását az elektromos járművek piacán, s ez a módosítás még izgalmasabb versenyt ígér az elektromos kategóriában. Az idei verseny május 14. és 19. között lesz Rotterdamban.