Eseménynaptár

Esemény neve jUNIor Egyetem - Logisztika régen és most
Időpont 2013. április 16. 14:30 - 16:30
Kategória Központi események
Típus Rendezvények
Helyszín Széchenyi István Egyetem Könyvtára és a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ

Az április 16-i jUNIor Egyetem előadás címe: Logisztika régen és most: Időutazás Hannibál elefántjaitól az óriás konténerhajókig

Mi a közös az ókor nagy háborúiban, a török hadjáratokban és napjaink fegyveres konfliktusaiban? A logisztika kiemelt jelentősége. Ahogy egy híres admirális mondta: „Nem tudom, mi a logisztika, de az ördögbe is, biztosan nagy szükségem lenne rá!”

Az előadás során a hallgatóság megismerkedhet az ókor és középkor logisztikai kihívásaival (Elefántokkal az Alpokon át? Felépíteni a piramisokat?) és az akkori technológia válaszaival.

Szó lesz ezenkívül napjaink modern logisztikájáról is: Óriáshajók, melyek nem tudnak a La Manche csatornán közlekedni méretük miatt, óriásgépek melyek miatt át kell építeni a repülőtereket és 2,5 kilométer hosszú vasércszállító vonatok.

És mert nem csak a méret a lényeg: Hogy lehet az, hogy egy futárszolgálattal feladott kis doboz 24 óra alatt a föld túlsó oldalán kézbesítésre kerül?

Mindezeken túl szó lesz sok egyéb érdekességről is a logisztika és az áruszállítás világából.

Előadó: Dr. Németh Péter

A Széchenyi István Egyetem volt hallgatója, 2004 óta alkalmazottja. A Logisztikai és Szállítmányozási Tanszéken dolgozik, mint egyetemi adjunktus.

Győrben született, minden iskoláját a városban végezte. Egy gyermek édesapja, családjával Győrben él.

Gyermekkora óta nagy rajongója a vonatoknak, hajóknak, repülőgépeknek.

Fő kutatási területe az ellátási láncok vizsgálata mesterséges intelligencia felhasználásával. Főbb oktatott tárgyai a Szállítmányozás, Ellátási lánc menedzsment és a Logisztika.

Esemény küldése e-mailben E-mail cím
captcha_help_desc
ellenorzes
Esemény importálása saját naptárba letöltés