Eseménynaptár

Esemény neve Ismeretterjesztő konferencia - Atomenergiáról mindenkinek
Időpont 2012. november 28. 10:30 - 12:00
Kategória Központi események
Típus Rendezvények
Helyszín Egyetemi Hangversenyterem (egykori zsinagóga, 9025 Győr, Kossuth Lajos u. 5.)

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) és a TIT Stúdió Egyesület, együttműködve a győri Széchenyi István Egyetemmel 2012. november 28-án, szerdán 10:30 órától „Atomenergiáról – mindenkinek” címmel ismeretterjesztő konferenciát rendez. A helyszín a győri egyetem Hangversenyterme (egykori zsinagóga, 9025 Győr, Kossuth Lajos u. 5.).

Rónaky József, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatójának megnyitója után a Hivatal tájékoztatási tevékenységéről mutatnak be filmet, majd "Sugárzó környezetünk" címmel Lázár István, a Központi Nukleáris Pénzügy Alap (KNPA) koordinátora tart előadást, s az atomerőművek biztonságát Fichtinger Gyula, az OAH főigazgató-helyettese elemzi. „Atomenergia a 21. században” a címe Sükösd Csaba egyetemi docens, a BME Nukleáris Technikai Intézet igazgatóhelyettese előadásának. „Fukushima és tanulságai” témakörben Rónaky József, az OAH főigazgatója összegzi a szakmai tapasztalatokat. A radioaktív hulladékokról Nős Bálint, a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. irodavezetője ad tájékoztatást. A fúziós energiatermelés a témája Berta Miklós egyetemi adjunktus, a győri Széchenyi István Egyetem Fizika és Kémia Tanszék oktatója előadásának.

A rendezvény kísérő programjaként kiállítás lesz a radioaktív hulladékok kezeléséről, s műszeres bemutatót is tartanak.

Részletes program: www.oah.hu, www.tit.hu

Esemény küldése e-mailben E-mail cím
captcha_help_desc
ellenorzes
Esemény importálása saját naptárba letöltés

"Atomenergiáról – mindenkinek" ismeretterjesztő konferencia

Az "Atomenergiáról – mindenkinek" ismeretterjesztő konferencia előadásai a Széchenyi István Egyetem Hangversenyterméből élőben megtekinthetők lesznek a Videotoriumon.

Az Egyetemi Informatikai és Médiaközpont stúdiója az "Atomenergiáról – mindenkinek" ismeretterjesztő konferencián, a Széchenyi István Egyetemen Hangversenyteremében (egykori Győri Zsinagóga) 2012. november 28-án megrendezésre kerülő programokat élőben közvetíteni fogja a Videotorium weboldalon.

A programok részletes ismertetője elérhető az Országos Atomenergia Hivatal weboldalán.