Eseménynaptár

Esemény neve SZEngine Motorfejlesztő Csapat Motorbemutató - részvétel meghívóval
Időpont 2012. november 22. 17:00 - 19:00
Kategória Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar
Típus Hallgatói rendezvények
Helyszín Belső Égésű Motorok Tanszék
Esemény küldése e-mailben E-mail cím
captcha_help_desc
ellenorzes
Esemény importálása saját naptárba letöltés

Motorbemutató - Bemutatkozik a győri SZEngine motorfejlesztő csapat

A győri Széchenyi István Egyetem SZEngine Motorfejlesztő Csapatának motorbemutató rendezvénye 2012. november 22-én, csütörtökön 17 órától lesz az intézmény Audi Belső Égésű Motorok Tanszék épületében.

Dr. Mathias Roman Dreyer tanszékvezető egyetemi docens megnyitója után a Formula Student előnyeiről dr. Wolfgang Demmelbauer-Ebner, az AUDI Hungaria Motor Kft. Motorfejlesztés vezetője tart előadást. A SZEngine eddigi történetét Varga Tihamér csapatvezető ismerteti. A csapat motorkoncepcióját Istvánkó Károly konstrukció vezető mutatja be.

A Széchenyi István Egyetem SZEngine Motorfejlesztő Csapata (Formula Student) Projektünket az Audi Hungaria Belső Égésű Motorok tanszéke az Audi Hungaria Motorfejlesztési részlegével közösen hívta életre 2008 év végén.

A csapatok a kereskedelmi forgalomból szerzik be motorjaikat, melyek azonban a szabályok korlátozásai miatt csak komolyabb átalakítások után válnak igazán használhatóvá. Az átalakítások, kötelező fojtások miatt ezek a motorok túlsúlyosak, a sorozatban nem ideálisak.

A többi csapattal ellentétben a célunk egy versenymotor kifejlesztése, legyártása és folyamatos továbbfejlesztése. Mi ezt a tátongó űrt és kínálkozó lehetőséget töltjük be tevékenységünkkel. Európában mi vagyunk az első hallgatói csoport, akik egy teljesen egyedi, a Formula Student versenyszámaira optimalizált motort tervezünk és építünk.

Csapatunk jelenleg 50 taggal büszkélkedhet, melyben egyaránt megtalálható gépészmérnök, villamosmérnök, mechatronikai mérnök, közgazdász és jogászhallgató egyaránt” – olvasható a csapat http://szengine.hu/hu/car-reviews.html címen található honlapján.