Eseménynaptár

Esemény neve A közös jó érdekében - TÁMOP projekt nyitórendezvény
Időpont 2012. október 10. 10:00 - 13:00
Kategória Fejlesztésekhez kapcsolódó események
Típus Hallgatói rendezvények
Helyszín „Bridge” Győri Egyetemi Hallgatói-Oktatói Klub
Esemény küldése e-mailben E-mail cím
captcha_help_desc
ellenorzes
Esemény importálása saját naptárba letöltés

A közös jó érdekében

AZ ÖNKÉNTESSÉG SZELLEMÉNEK ELTERJESZTÉSE GYŐRI FIATAL ÉRTELMISÉGIEK KÖRÉBEN

A Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület önkéntesek toborzásával olyan rendezvényeket kíván megvalósítani, amelyek az oktatási területen hozzájárulnak a szolgáltatáskapacitás fejlesztéshez, az önkéntesség fontosságának elterjesztéséhez az értelmiségi fiatal felnőttek körében – így mutatta be Rámháp Szabolcs, a győri egyetem Karrier Irodájának munkatársa „A közös jó érdekében” indított programot. A Regionális Munkaügyi Központtal együttműködve hátrányos helyzetűeknek folyamatos online és igény szerinti személyes tanácsadást biztosítanak életvezetési, munkaerő-piac, jogi ismeretek témakörben, s önkéntesek toborzásában és kiközvetítésében való közreműködéssel kívánják támogatni az Idősek Otthona és a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház mindennapi munkáját.

A projekt nyitórendezvénye 2012. október 10-én, szerdán 10 órakor egy kerekasztal-beszélgetés lesz a „Bridge” Győri Egyetemi Hallgatói-Oktatói Klubban. A beszélgetés témája: az önkéntesség szerepe a gazdasági és a társadalmi életben. A kerekasztal résztvevői: Boros Attila szakreferens (Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet, MOBILITÁS Országos Ifjúsági Igazgatóság), Méri Attila közbiztonsági és társadalmi kapcsolatok tanácsnoka (Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés), dr. Nárai Márta egyetemi docens (SZE Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézet, Szociális Munka Tanszék), Székely Márta elnök (Méhecske Közhasznú Alapítvány), Varga B. Árpád református egyetemi lelkész (Győri Egyetemi Lelkészség).

A rendezvényt Májer Eszter Petra, a Széchenyi István Egyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának elnöke és Rámháp Szabolcs, a Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület elnöke nyitják meg s koordinálják.

A Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület a TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0021 azonosítószámú számú pályázat keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával „A közös jó érdekében – Önkéntesség szellemének elterjesztése a győri fiatalok körében, ezzel hozzájárulva egyéni karrierútjuk fejlesztéséhez” projektet valósítja meg.