Eseménynaptár

Esemény neve ALKOTÓHÉT építész jelölteknek
Időpont 2012. szeptember 27. - 2012. szeptember 28.
Kategória Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar
Típus Rendezvények
Esemény küldése e-mailben E-mail cím
captcha_help_desc
ellenorzes
Esemény importálása saját naptárba letöltés

ALKOTÓHÉT építész jelölteknek

A győri Széchenyi István Egyetem Épülettervezési Tanszéke idén tizenegyedik alkalommal, szeptember 24-től 28-ig rendezi meg "ALKOTÓHÉT" nevű építőművészeti programját. Az Alkotóhét munkájába vendéghallgatóként a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kar, a Moholy Nagy Művészeti Egyetem, a Nyugat-magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézet, a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Kar, a Debreceni Egyetem Műszaki Kar építész-jelöltjei is bekapcsolódnak.

Az Alkotóhéten az osztatlan egyetemi építészmérnök képzés II. és III. éves hallgatói vesznek részt. Az Alkotóhét a tervezési félév szerves része, az ott teljesített munka a félév elismerésének feltétele.


Az Alkotóhét meghívott előadói: Karácsony Tamás DLA Ybl-díjas építész, egyetemi docens (BME Középület-tervezési Tanszék), Fejérdy Péter DLA Pro Architectura díjas építész, egyetemi adjunktus (BME Középület-tervezési Tanszék), Kemes Balázs építész, egyetemi tanársegéd (BME Középület-tervezési Tanszék). Az Alkotóhéten a házigazda, a Széchenyi István Egyetem Épülettervezési Tanszékének oktatói: Bodrossy Attila DLA építész, egyetemi docens, Czigány Tamás DLA építész, egyetemi docens, Eke Zsolt PhD építész, egyetemi docens, Cseh András építész, egyetemi tanársegéd, Fodróczy József építész, egyetemi adjunktus, Golda János építész, tudományos munkatárs, Katona István építész, tudományos segédmunkatárs, Nagy András építész, egyetemi tanársegéd, Tátrai Ádám építész, egyetemi tanársegéd.

Az Alkotóhét helyszíne a győri egyetem Építész Műteremháza és környezete. Az Alkotóhét támogatója a Győr-Moson-Sopron Megyei Építész Kamara.

Szeptember 27-én, csütörtök egész nap a feladatok megoldása szerepel a programban. Az alkotómunkához sokrétű konzultációs lehetőséget adnak az egyetemek vezető oktatói.
Az elkészült munkákat az Alkotóhét résztvevői

szeptember 28-án, pénteken 11 órától

az Építész Műteremben mutatják be, majd 13 órától kezdődik az értékelés, a díjátadás.