Eseménynaptár

Esemény neve Magyar Könyvtárosok 44. Vándorgyűlése
Időpont 2012. július 12. - 2012. július 14.
Kategória Központi események
Típus Rendezvények
Helyszín Egyetemi Könyvtár
Esemény küldése e-mailben E-mail cím
captcha_help_desc
ellenorzes
Esemény importálása saját naptárba letöltés

Országos rendezvény egyetemünkön: Magyar Könyvtárosok 44. Vándorgyűlése

Stabilitás-Innováció-Ispiráció: Könyvtárak változó környezetben címmel kerül megrendezésre július 12-14. között a Széchenyi István Egyetemen a Magyar Könyvtárosok 44. Vándorgyűlése.

A konferencia főszervezője a Széchenyi István Egyetem Egyetemi Könyvtára, társszervezői: a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár, a Kisalföldi Könyvtárak és Könyvtárosok Egyesülete, a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár és a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar Könyvtára.

A háromnapos konferencia megnyitójára július 12-én délután 14.00 órakor kerül sor az Egyetemi Csarnokban. A közel  650 résztvevőt  köszönti L. Simon László kulturális államtitkár, Dr. Szekeres Tamás rektor, Dr. Somogyi Tivadar Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere, Major Ernő Megyei intézményfenntartó Központ vezetője, Bakos Klára MKE elnök és a szervezők részéről Figula Anikó  Széchenyi István Egyetem Egyetemi Könyvtárának  igazgatója.

A megnyitón kerül sor a könyvtáros szakma kiemelkedő díjainak átadására is.  Ezt követően Dr. Bendzsel Miklós a  Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke tart előadást  „Nemzeti könyvtárügy: az emlékezet és képzelet fúziós erőműve” címmel.

Július 13-án 12 szekcióban folytatódik a munka, majd 14-én kirándulásokon vesznek részt az érdeklődők. A konferencia ideje alatt 21 szakmai kiállító mutatja be újdonságait  az érdeklődőknak az Egyetem Aulájában. Szabadidős programok keretében megismerkedhetnek a vendégek Győr történelmével, a város könyvtáraival, az egyetem fejlesztéseivel.

A konferencia előadásai, és a kiállítás nyilvános, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

A konferencia részletes programja megtekinthető a  http://vandorgyules.sze.hu oldalon a programok menüpont alatt.