Eseménynaptár

Esemény neve Magyar Műszaki Értelmiség Napja
Időpont 2012. június 5. 14:00 - 18:00
Kategória Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar
Típus Rendezvények
Esemény küldése e-mailben E-mail cím
captcha_help_desc
ellenorzes
Esemény importálása saját naptárba letöltés

Középpontban a műszaki értelmiség és az innováció

A Magyar Műszaki Értelmiség Napja – az Innováció Napja győri rendezvénye 2012. június 5-én, kedden 14 órától lesz a Széchenyi István Egyetemen. A Magyar Műszaki Értelmiség Napja egy országos rendezvénysorozat, melynek része az Innováció Napja.

A győri egyetem programjainak helyszíne az aula és annak környéke lesz. Dr. Hanula Barna egyetemi docens, a Műszaki Tudományi Kar ipari kapcsolatokért és az Audi Tanszékcsoportért felelős dékán-helyettese – aki autóversenyző, motorfejlesztő, versenyautó-építő múlttal is rendelkezik – „Szemelvények a Forma-1 fizikájából egy mérnök-autóversenyző szemével” címmel tart előadást 15 órától a Jedlik Ányos előadóteremben (B-1).

A győri programok 14 órakor a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban kezdődnek, majd 14:20-tól dr. Molnárka Győző egyetemi docens és kutatócsoportja az intelligens labdajáték értékelő rendszert mutatja be. 14:40-től az Attrecto Kft, Helloandroid.com cég „a mobiltelefon egészséges!” címmel tartja tájékoztatóját. 16:20 órakor kezdődik a SZEnergy Team, a Széchenyi István Egyetem alternatív hajtású jármű építő csapatának tájékoztatója, majd a SZEngine Team, az Egyetem Formula Student motorfejlesztő csapata mutatkozik be.

Az aulában az előadások szereplői kiállításon is szerepelnek, s minden eszköz kipróbálható lesz. A helyszínen a Mobilis Interaktív Kiállító Központ június 6-ra, szerdára, illetve június 9-10-re, szombat-vasárnapra szóló kedvezményes belépőjegyei is megvásárolhatók lesznek.