Eseménynaptár

Esemény neve III. TAI-s Önképző Kör Szimpózium
Időpont 2012. május 17. 08:00 - 16:00
Kategória Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar
Típus Rendezvények
Helyszín Széchenyi István Egyetem, Új Tudástér épület - Aula (Győr, Egyetem tér 1.), UT-114 terem
Esemény küldése e-mailben E-mail cím
captcha_help_desc
ellenorzes
Esemény importálása saját naptárba letöltés

III. TAI-s Önképző Kör Szimpózium

„A technológia fejlődésének hatása a szélessávú Internet szolgáltatásaira”

2012. május 17.-én a győri Széchenyi István Egyetem Távközlési Tanszéke és a TAI-s Önképző Kör (TÖK) szakmai szimpóziumot szervez a Távközlési Világnap alkalmából. A rendezvény célja a gyorsan fejlődő technológiák hatásának bemutatása a szélessávú internet szolgáltatások fejlődésére. Szakmai kitekintést szeretnénk adni a rendezvény résztvevői számára az új mobil és fix szélessávú technológiákról, trendekről.

ÉLŐ ONLINE KÖZVETÍTÉS: http://videotorium.hu/hu/live/calendar?year=2012&month=05

A szakmai előadásokkal párhuzamosan lehetőséget kívánunk adni az ipar képviselői által végzett kutatási és fejlesztési tevékenységek bemutatására, és kiállításon történő megismertetésére is.

A program részeként átadásra kerülnek az Egyetem dinamikusan fejlődő távközlési laborjai is.

Tervezett program

Gondolatok a holnapi napra:

Világnapokat ünneplünk május közepén. Május 17-én lesz a Távközlés Világnapja. A nemzetközi megemlékezést annak az eseménynek a tiszteletére tartják 1968 óta, hogy 1865. május 17-én Párizsban 20 ország aláírta a Nemzetközi Távközlési Egyesület ( ITU (International Telecommunications Union) -- az alapításkor International Telegraph Union -- alapító okiratát. Noha a telefont csak évekkel később találta fel Graham Bell, a Marconi-féle szikratávíró már akkoriban olyan nagy forgalmat bonyolított, hogy nemzetközi egyezményben kellett szabályozni a ti-tik és tá-ták országhatárt átlépő folyamát. Az egyesület 1947 óta része az az ENSZ igazgatásának, mára 189 ország alkotja tagságát. Magyarország az alapító huszakkal egyidőben csatlakozott -- persze akkor még a monarchia részeként.