Eseménynaptár

Esemény neve Konzultáció a PRACTING - Gyakorlatorientált képzési lehetőségekről
Időpont 2012. április 11. 14:40 - 15:30
Kategória Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar
Típus Oktatáshoz kapcsolódó események
Helyszín B3 terem
Esemény küldése e-mailben E-mail cím
captcha_help_desc
ellenorzes
Esemény importálása saját naptárba letöltés

Konzultáció a PRACTING - Gyakorlatorientált képzési lehetőségekről

A közhasznú PRACTING Alapítvány pályázatot hirdet - aPRACTING gyakorlatorientált képzés”  projekt keretében - a SZE hallgatói részére az 2012/2013. tanév II. (őszi) félévében - 2012. szeptember 1. – december 1. között – három hónapos időtartamú szakmai gyakorlaton történő részvételre.

A gazdaság és az oktatás kapcsolatának erősítését szolgáló projekt megvalósítására alakult Konzorcium döntése alapján a gyakorlati képzésben a hallgatók sikeres pályázat eredményeként vehetnek részt. A hallgatói pályázatokat a Konzorciumban részt vevő vállalatok - együttműködve a SZE adott szakjait, szakirányait oktató tanszékeinek képviselőivel - értékelik. Szükség esetén az idegen nyelvtudás szintjét az érintett vállalatok képviselői - interjú keretében - mérik fel.

Az ipari gyakorlat ideje alatt a hallgatók kedvezményes tanulmányi rend szerint tanulhatnak, és a PRACTING Alapítvány ösztöndíjában (minimum 30 000 Ft/hó) részesülnek.

A gyakorlati képzésre elsősorban az alábbi szakok hallgatói jelentkezhetnek:

  • Gépészmérnöki szak
  • Mechatronikai mérnöki szak
  • Műszaki szakoktató szak
  • Villamosmérnöki szak
  • Műszaki menedzser szak
  • Közlekedésmérnöki szak
  • Műszaki informatika szak
  • Gazdálkodási szak

Megjegyzés: konkrét vállalati igények felmerülése esetén - más szakok hallgatóinak jelentkezését is elfogadjuk, illetve továbbítjuk.

A pályázatokat - a mellékletekkel együtt - a Karrier Irodába (ÚT-106) 2012.  április 20-ig  kell eljuttatni. Pályázatokat későbbi időpontban is elfogadunk és továbbítunk a partnerek felé.

A pályázattal kapcsolatban további felvilágosítást adnak  Dr. Pintér József, PRACTING iroda vezető (B 305.), Börzseiné Takács Eszter ügyintéző (Új Tudástér, ÚT-113.), Pup Dániel Karrier Iroda (Új Tudástér, ÚT-106). Továbbá érdeklődni lehet a practing@sze.hu címen.

Az érdeklődőknek tájékozatót tartunk, ennek helyét és időpontját külön hírdetményben adjuk meg.

A pályázatot kitöltött pályázati adatlapon (letölthető a Karrier Iroda honlapjáról, illetve kérhető a B 406-ban) kell beadni, annak mellékleteivel (önéletrajz, motivációs levél/rövid munkaterv) együtt.

Várjuk t. Hallgatóink jelentkezését.