Eseménynaptár

Esemény neve Könyvbemutató – „Média, közösség, szolgálat”
Időpont 2012. március 28. 16:00 - 23:00
Kategória Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar
Típus Rendezvények
Helyszín Egyetemi Könyvtár
Esemény küldése e-mailben E-mail cím
captcha_help_desc
ellenorzes
Esemény importálása saját naptárba letöltés

Könyvbemutató – „Média, közösség, szolgálat - Ösvénykeresés az infódzsungelben”

Március 28-án, szerdán 16 órakor az Egyetemi Könyvtár ad otthont a "Média, közösség, szolgálat - Ösvénykeresés az infódzsungelben" című könyv bemutatójának. A kötetlen beszélgetésen részt vesz Borókai Gábor és Révész T. Mihály, egyetemünk oktatója is, a moderátor Pió Márta lesz.

 

A tartalomból:

Képesek vagyunk-e befolyásolni a bennünket körülvevő médiavilágot? Miattunk vált-e olyanná a felénk áradó tartalom, amivel naponta szembesülünk? Van-e személyes médiatörvényünk? A szenzációra éhes média válhat-e a jó ügyek, a társadalom javának szolgálójává? Mi is az a közszolgálat? Van-e összefüggés a gazdasági válság és a valóságshow műfajának népszerűsége között?

 

Ilyen, valamennyiünk életét érintő kérdésekre keresi a választ Gégény István újságíró. Beszélgetőtársai – Borókai Gábor, a Heti Válasz hetilap főszerkesztője, Süveges Gergő televíziós és rádiós műsorvezető, Révész T. Mihály jogtörténész, az ORTT első elnöke, valamint Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát – őszintén vallanak a média világában szerzett tapasztalataikról, a negatív tendenciák okairól és az eszköztárban rejlő pozitív lehetőségekről.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!