Eseménynaptár

Esemény neve Győr Symphonic Band - EMLÉKEZÉS „AZ UTOLSÓ ROMANTIKUS ZENESZERZŐRE”
Időpont 2012. március 7. 19:00 - 23:59
Kategória Művészeti Kar
Típus Rendezvények
Helyszín A Győr Symphonic Band a Széchenyi István Egyetem Hangversenytermében (egykori zsinagóga, 9025 Győr, Kossuth utca 5.)

Győr Symphonic Band - EMLÉKEZÉS „AZ UTOLSÓ ROMANTIKUS ZENESZERZŐRE”

A Győr Symphonic Band a Széchenyi István Egyetem Hangversenytermében (egykori zsinagóga, 9025 Győr, Kossuth utca 5.)

2012. március 7-én, szerdán 19 órakor

emlékezik a magyar zeneművészet jeles személyiségére, Hidas Frigyesre.

A műsorban szerepel Hidas Frigyes: Hat etűd rézfúvós hatosra (előadják: Lővey Márk, Vörös Ádám, Tóth Anita, Papp István, Buborék Károly, Köteles Anita), Hidas Frigyes: III. Kürtverseny (európai bemutató, közreműködik: Molnár Gergely a Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetének hallgatója), Hidas Frigyes: Euphoniada (közreműködik: Szépszabó Krisztián, a Győri Filharmonikus Zenekar harsonaművésze), Hidas Frigyes: Az el nem táncolt balett.

A hangversenyen a zeneszerzőre dr. Marosi László karmester, a Közép-Floridai Egyetem (USA) Zenekari Tanszékének igazgatója emlékezik. Vezényel: Szabó Ferenc művésztanár.

A koncert látogatása díjtalan.

 

Az együttes 1998-ban alakult a győri Széchenyi István Egyetem, a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola és az Universitas-Győr Alapítvány közös szervezésében. A két oktatási intézmény ütősei és fúvósai vesznek részt a zenekar munkájában, s ez számukra egyúttal a zenekari gyakorlatot is jelenti.

A 2002. nyarán rendezett meghívásos XXV. Siklósi Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivál keretében tartott zenei versenyen a Győr Symphonic Band I. helyezett lett, s emellett megkapta a tizenhat résztvevő együttes közül háromnak odaítélt jubileumi, kiemelt gyémánt minősítés egyikét. „A fesztivál legjobb karmestere” címet a győri együttes vezetője, Szabó Ferenc kapta. A győri fúvósegyüttes nyerte el a Magyar Művelődési Intézet különdíját is.

A Győr Symphonic Band az egyetem zenetanár szakos hallgatói, a konzervatórium diákjai mellett sikerrel számít az intézmény más szakjain tanuló hallgatók tevékeny közreműködésére, részvételére a zenekar munkájában.

Esemény küldése e-mailben E-mail cím
captcha_help_desc
ellenorzes
Esemény importálása saját naptárba letöltés