Együttműködési megállapodás: a rendőrfőkapitányság is partnerre talált a Széchenyi István Egyetemben

rendorseg_SZE (2).jpgEgyüttműködési megállapodást írt alá a Széchenyi István Egyetem és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság. A két fél partnersége hosszú évekre nyúlik vissza, a mostani dokumentum révén pedig újabb dimenziók nyílnak.

Győr, 2021. október 8. – Czeiner-Szűcs Anita, SZEhírek

Együttműködési megállapodás aláírására gyűltek össze a Széchenyi István Egyetem és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság képviselői szerdán. Szorosabbra fűzi ugyanis eddig is eredményes kapcsolatát a két fél.

„A Széchenyi István Egyetem fontosnak tartja, hogy a kutatói, tanszékei, karai,  kompetenciaközpontjai által felhalmozott tudással kiszolgálja partnerei igényeit. Ezt felismerve intézményünk egyre több vállalat és szervezet partnerének számít, ezért is vagyok benne biztos, hogy a főkapitányság munkáját is segíteni tudjuk” – nyitotta meg a sajtónyilvános rendezvényt dr. Kovács Zsolt, az egyetem kancellárja.

rendorseg_SZE (1).jpg

Megerősítik és megújítják az együttműködést. A képen aláír Dr. Baranyi Péter Zoltán, dr. Urbán Zoltán László és dr. Kovács Zsolt. (Fotó: Májer Csaba József)

Dr. Urbán Zoltán László megyei rendőrfőkapitány úgy fogalmazott, az együttműködési megállapodásnak azok a legfőbb részei számukra, amelyek a fejlődésüket szolgálják. „Szeretnénk egy fejlődő szervezetet irányítani, működtetni és mindig mindent alárendelni annak, hogy az állampolgárok biztonságban érezzék magukat. Láttuk, hogy az egyetemnek olyan lehetőségei vannak, amik a mi eszköztárunkból hiányoznak. Ezeket szeretnénk használni és igénybe venni, cserébe pedig a mi értékeinket a rendelkezésükre bocsátani. A legfontosabb, hogy a tudomány és a gyakorlat találkozzon, erre ez az együttműködés kiváló garancia” – szögezte le beszédében.

Dr. Baranyi Péter Zoltán, az egyetem rektora szerint eredményes kapcsolatról van szó az egyetem és a megyei rendőr-főkapitányság között. Hozzátette, a partnerség múltja és jelene biztos alapot ad a közös jövőnek. „Az egyetem foglalkozik oktatással, kutatással, innovációval. Céljaink szinte minden pontban találkoznak a rendőrségével: az oktatásban kontaktórák keretében, tantárgykidolgozás, elméleti és gyakorlati oktatás során, szakmai gyakorlatokban; a kutatásban PhD-képzés keretében, a tudományos munkában; az innováció jegyében pedig egymás rendezvényeit segítjük és a kutatás-fejlesztési és innovációs pályázatokban is összefogunk” – vetítette előre.

A felek gördülékeny együttműködését jól mutatja, hogy már az aláíró rendezvény alatt sikerült új kapcsolódási pontokat, projekteket megfogalmazniuk.

rendorseg_SZE (2).jpg

A rendőrfőkapitányság és az egyetem szorosabbra fűzi az együttműködést. (Fotó: Májer Csaba József)

Események

Hallgatói klubkoncert 2021. október 20.
Szenátusi Ülés 2021. október 25. 14:00 - 16:00
Elektronikus ZH nap 2021. október 27. 08:00 - 15:00
Hallgatói klubkoncert 2021. október 27.