Híreink

Megtartotta alakuló ülését a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány Kuratóriuma

Győr, 2020. július 23. – Czeiner-Szücs Anita – Hancz Gábor, SZEhírek

Tovább

A Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumának levele

Tisztelt Egyetemi Polgárok! Kedves Kollégák és Hallgatók!

Szeretnénk Önöket tájékoztatni arról, hogy augusztus 1-jén a Széchenyi István Egyetem fenntartói jogait az államtól a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány veszi át, amelynek kuratóriuma július 22-én megtartotta alakuló ülését. Ezzel az intézmény életében új fejezet kezdődik, amelyben mindannyian azért fogunk dolgozni, hogy a fejlődés töretlenül, változatlan lendülettel folytatódjon.

Tovább

Dr. Knáb Erzsébet: Új lehetőségek nyílnak a modellváltással

A győri Széchenyi István Egyetemen továbbra is biztosított lesz az állami ösztöndíjas képzési forma, ezt a modellváltás nem befolyásolja – nyilatkozta dr. Knáb Erzsébet. Az Audi Hungaria Zrt. személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagját, a Széchenyi István Egyetem tiszteletbeli professzorát azután kerestük fel, hogy eldőlt, ő lesz a Széchenyi István Egyetemet augusztus 1. után fenntartó Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Az interjúban leszögezte: az egyetem vezetésével azon fog dolgozni, hogy a modellváltás minden területen pozitív változásokat hozzon az intézmény életében.

Győr, 2020. július 20. - Széchenyi István Egyetem, SZEhírek

Tovább

Előnyöket várnak a modellváltástól

A Széchenyi István Egyetem Szenátusa június végi ülésén egyhangúlag támogatta az intézmény új kollektív szerződését. A dokumentumot a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének (FDSZ) helyi alapszervezete 159 igen szavazattal, mindössze 1 nem ellenében és 1 tartózkodás mellett hagyta jóvá. Mindez fontos lépés az augusztus 1-jén életbe lépő modellváltás folyamatában is, amikortól az egyetem vagyonkezelői és fenntartói jogai az államtól a Széchenyi István Egyetemért Alapítványhoz kerülnek. Ennek kapcsán dr. Szauter Ferencet, az FDSZ helyi alapszervezetének vezetőjét, valamint Csomagolásvizsgáló Laboratórium munkatársait kérdeztük arról, mit várnak a modellváltástól.

Győr, 2020. július 15. – Czeiner-Szücs Anita – Hancz Gábor, SZEhírek

Tovább

A győri egyetem fejlődése iránt elkötelezett személyek a Széchenyi István Egyetemért Alapítványban

Győrhöz és a Széchenyi István Egyetemhez szorosan kötődő, elismert személyek alkotják az intézményt augusztus 1. után fenntartó, kifejezetten erre a célra létrehozott Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumát és felügyelő bizottságát. Az államilag finanszírozott képzések a modellváltást követően is fennmaradnak, miközben az intézmény további, az eddigieknél is erőteljesebb fejlődésére nyílik lehetőség.

 

Tovább

Újabb hat egyetem modellváltásával javul a felsőoktatás versenyképessége

A hatékonyabb és korszerűbb felsőoktatás érdekében hat egyetem alapítói és fenntartói jogai vagyonkezelő alapítványokhoz kerülnek 2020. augusztus 1-jétől az Országgyűlés mai ülésén elfogadott törvényjavaslatok szerint. - 2020. május 19. ITM Kommunikáció

Tovább

Rektori fórum: fókuszban a modellváltás

„Mindenkire szükségünk van” – jelentette ki dr. Földesi Péter az április 8-án megtartott online rektori fórumon. Az eseményen a munkatársak és a hallgatók számára megnyugtató válaszok hangoztak el a modellváltással kapcsolatban. Elhangzott, hogy nincs szó elbocsátásokról, versenyképes bérezési-ösztönzési rendszer kialakítása a cél, az államilag finanszírozott helyek pedig megmaradnak. Kiderült az is, hogy az idei félév vizsgáinak lebonyolításáról hamarosan döntés születik.

Győr, 2020. április 9. – Hancz Gábor, SZEhírek, fotók: Májer Csaba József

Tovább

frissítés

Események

Elektronikus ZH nap 2021. október 27. 08:00 - 15:00
Domokos Bernadett értekezésének védése 2021. október 27. 10:00 - 11:30
Hallgatói klubkoncert 2021. október 27.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2021. október 29. - 2021. október 30.