Dobogón végeztek a Széchenyi István Egyetem csapatai az egyetemi országos kézilabda-bajnokságon

kezi_MEFOB (6).JPGSorozatban kilencedik alkalommal rendezték meg a Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) kézilabdadöntőjét Győrben, a Széchenyi István Egyetemen. A házigazdák nemcsak szervezőként, hanem csapataikkal is helytálltak: a férfiak ezüstöt, a nők bronzérmet vihettek haza, arról nem is beszélve, hogy a legjobb kapus, a legjobb játékos és a gólkirályi cím is győri sportolókhoz került.

Győr, 2023. június 8. – Horváth Márton, SZEhírek

Idén is a Széchenyi István Egyetem kampuszán rendezték meg a legjobb öt női és hat férfi hallgatói csapat részvételével kézilabda döntőjét. Ezúttal mindkét nemnél új bajnokot avattak: a férfiak fináléját, ezzel a Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség vándorserlegét az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem csapata nyerte – felülmúlva a címvédő győrieket –, a nőknél pedig a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem diadalmaskodott, megelőzve többek között a harmadik helyezett Széchenyi István Egyetemet.

kezi_MEFOB (6).JPG

A címvédő győri csapat (edzőjük: Vitéz Márton) ezúttal ezüsttel gazdagodott. (Fotó: Májer Csaba József)

kezi_MEFOB (5).JPG

A széchenyis lányok (edzőjük: Urbán Nikolett) izgalmas bronzmérkőzés után a dobogó harmadik fokára állhattak fel. (Fotó: Májer Csaba József)

A remek szereplés mellett a győri utánpótlásképzés erejét jelzi az is, hogy számos kiváló egyéni teljesítményt láthattunk a tornán: a legjobb kapus díját a férfiaknál Décsi Gábor zsebelhette be, a nőknél a legjobb játékos Barcza Rebeka lett, míg a gólkirályi címet a szintén széchenyis Gál Dominika érdemelte ki.

kezi_MEFOB (1).JPG

Juhász Péter, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség főtitkára és Décsi Gábor, a torna legjobb férfi kapusa. (Fotó: Májer Csaba József)

kezi_MEFOB (2).JPG

Barcza Rebeka, a torna legjobb női játékosa lett, a díjat Auer Károlytól, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kézilabda Szövetség elnökétől vehette át. (Fotó: Májer Csaba József)

kezi_MEFOB (3).JPG

A női gólkirályi címet Gál Dominika érdemelte ki. A díjat átadta Bartha Zsolt, a Budapesti Egyetemi-Főiskolai Szövetség főtitkára adta át. (Fotó: Májer Csaba József)

A győriek nemcsak a pályán, hanem a háttérben is pazar munkát végeztek, ennek is köszönhető, hogy immár közel egy évtizede a Széchenyi István Egyetemen rendezik az egyetemi kézilabda-bajnokság döntőjét.

„Örömmel jövünk vissza mindig Győrbe, nem véletlenül. Itt mindig szívesen látnak minket, a szervezés kitűnő. Nyugodtan kijelenthetjük, itt a legjobbak a feltételek talán az egész országban. Két csarnokban párhuzamosan folyhatnak a mérkőzések, amelyek mindössze néhány méterre vannak egymástól, és a szállás is ugyanazon a helyszínen van. Hatos döntőhöz ideális helyszín” – értékelt Bartha Zsolt, a Budapesti Egyetemi–Főiskola Sportszövetség elnöke.

 

A végeredmény, férfiak:

  1. Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Eger
  2. Széchenyi István Egyetem, Győr
  3. Pannon Egyetem, Veszprém
  4. Szegedi Tudományegyetem
  5. Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Gödöllő
  6. Budapesti Műszaki Egyetem

Nők:

  1. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, Budapest
  2. Pécsi Tudományegyetem
  3. Széchenyi István Egyetem
  4. Eszterházy Károly Katolikus Egyetem
  5. Szegedi Tudományegyetem

Legjobb kapus:

  • Décsi Gábor (Széchenyi István Egyetem)
  • Merő Dóra (Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem)

Gólkirály:

  • Hári Levente (Pannon Egyetem, 30 góllal) és Bognár Nándor (Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, 30 góllal)
  • Gál Dominika (Széchenyi István Egyetem, 23 góllal)

Legtechnikásabb játékos:

  • Nagy Bence (Eszterházy Károly Katolikus Egyetem)
  • Barcza Rebeka (Széchenyi István Egyetem)

Legjobb edző:

  • Bartalos István (Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, férficsapat)
  • Fehér Krisztián (Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, női csapat)