A Széchenyi István Egyetemen vették át bronzérmüket a Győri ETO UNI férfi kézilabdásai

kezilabda_koszontes (2).jpgAz Agrofeed ETO Uni Győr férfi kézilabdacsapata a harmadik helyet szerezte meg a magyar bajnokság második vonalában. Az egyetemi csapatot az újabb bajnoki dobogó apropóján köszöntötte a Széchenyi István Egyetem, ahol a játékosok bronzérmüket is átvehették.

Győr, 2023. június 5. – Papp Zsolt, SZEhírek

„Büszkék vagyunk rátok, gratulálunk az NB I/B-ben elért eredményhez, a bronzéremhez” – fogalmazott az ünnepségen dr. Gyömörei Tamás, az intézmény Sport- és Rekreációs Központjának igazgatója, a Széchenyi István Egyetem Sportegyesülete (SZESE) elnöke. Hozzátette, a csapat mellett olyan segítők állnak, mint az egyetem és a gazdasági élet támogató szereplői, akik megfelelő hátteret biztosítanak ahhoz, hogy a következő szezonban még előbbre lépjen. „Az egyetem sportja a város sportja: ez nem csak szlogen, mert az egyetemi kézilabdázás az elvégzett munkának köszönhetően a magyar kézilabdasport szerves része” – fogalmazott. A sportvezető Auer Károlynak, a Győri Férfi Kézilabdáért Közhasznú Alapítvány elnökének a Széchenyi István Egyetem oklevelét nyújtotta át, és köszönetet mondott Uhlig Ritának, a csapatot működtető Győri ETO UNI FKC ügyvezető igazgatójának is.

kezilabda_koszontes (2).jpg

Az Agrofeed ETO Uni Győr bronzérmes csapatának tagjai, szakvezetői, támogatói. (Fotó: Májer Csaba József)

Uhlig Rita elmondta, az előző szezont még az NB I/B alsóházában zárta az együttes, a mostaniban pedig már felléphetett a dobogóra. „Megmutattátok, hogy tudtok egymásért küzdeni, hogy nem adjátok fel, hogy igazi csapat vagytok” – hangsúlyozta. Köszönetet mondott a játékosoknak, és kijelölte a közös célt a következő szezonra: az első osztályba jutást.

Auer Károly kiemelte, a gárda mérföldkőhöz érkezett, hiszen a profi világ felé lép. „Hétről hétre, napról napra azért kell dolgoznunk, hogy az ETO végre méltó helyére kerüljön, vagyis az NB I-be” – biztatta a csapatot. Ugyancsak köszönetet mondott a játékosoknak, a szakmai stábnak, az egyetemnek és minden támogatónak, mert a közös munka teszi lehetővé, hogy újabb sikereket érjen el az együttes.

kezilabda_koszontes (1).jpg

Auer Károly sportvezető a Széchenyi István Egyetem oklevelét vehette át dr. Gyömörei Tamástól, az intézmény Sport- és Rekreációs Központjának igazgatójától. (Fotó: Májer Csaba József)

Az eseményen dr. Sipos Gertrúd, az egyetem vagyongazdálkodási és portfóliómenedzsment-igazgatója, Szombati-Serfőző Eszter, az intézmény szolgáltatásokért és hallgatói életért felelős igazgatója és Szekeres István, a MIB Invest Group Kft. ügyvezető igazgatója adta át az érmeket a csapat tagjainak. A játékosok dedikált mezzel köszönték meg Szekeres Istvánnak a támogatást.

A csapat játékosai: Pulai Dávid, Varga István, Décsi Gábor, Pápai Péter, Nagy Martin Dániel, Sövegjártó Mátyás Dániel, Mátés István, Sokoray Ádám, Szöllősi Ádám, Simon Bencze, Győri Dani-Dávid, Lang Zalán, Décsi Gergő, Paár Olivér, Goór Kristóf, Molnár Renátó, Ásványi Gellért, Rosta Bálint, Lukács Soma, Herkovics Roland.

A szakmai stáb tagjai: Bence József vezetőedző, Somogyi Ádám kapusedző, Vitéz Márton erőnléti edző, Szabó András masszőr, Hoffman Ákos technikai vezető, dr. Tóth Levente csapatorvos, Uhlig Rita ügyvezető, Auer Károly sportkapcsolatokért felelős vezető, dr. Gyömörei Tamás, a SZESE ügyvezetője.