Kisestélyi, pezsgő és nívós szórakozás: nagysikerű gólyabált rendezett a Széchenyi-egyetem

golyabal_galeria (20).jpgEgy év szünet után ismét hajnalig ropták hallgatók a Széchenyi István Egyetem gólyabálján. A nagyszabású eseményre a szervezők kifogástalan hangulatot varázsoltak a Győr Városi-Egyetemi Csarnokba, amelynek hagyományos csúcspontján több száz elsős hallgatót fogadott ünnepélyesen egyetemi polgárává az intézmény. A jegyeladási statisztikából kiderül, a mostani volt az utóbbi évek legsikeresebb rendezvénye, amely évről évre találkozási pont az alumniközösség számára is.

Győr, 2021. november 28. – Horváth Márton, SZEhírek

A Gólyahét után az őszi szemeszter legnagyobb (és egyben legtöbb résztvevőt megmozgató) hallgatói rendezvénye a Gólya- és Öregdiák Bál, amelyet idén egy év kihagyás után szervezett meg ismét a Helix Rendezvényszervező Iroda – természetesen számos egyéb egyetemi szereplővel koprodukcióban. Gaál Villő főszervező portálunknak elárulta, a jegyeladások alapján túlszárnyalták a két évvel ezelőtti számokat is, azaz kijelenthető: a mostani volt az utóbbi évek legsikeresebb gólyabálja.

„Idén a korábbiaktól eltérően több kategóriában is árusítottuk a belépőket a rendezvényre, így volt hallgatói, öregdiák és vendégjegy is, amelyekből összesen 916-ot adtunk el” – tájékoztatott, majd rögtön árnyalta is a képet, hiszen hozzátette: dupla merítésből dolgoztak, miután lényegében két évfolyam gólyabáljára került most sor, ez pedig megmutatkozott az érdeklődés mértékében is.

golyabal_cikk (03).jpg

A Városi-Egyetemi Csarnok talán csak a győri Médiabálon öltözik hasonló díszruhába. A kép készítésének pillanatában épp Dzsúdló koncertjét élvezi a közönség. (Fotó: Horváth Márton)

A rendezvény nevében nem véletlenül szerepel az öregdiák kifejezés, hiszen minden évben visszalátogat az alma materbe számos, korábban itt végzett hallgató. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a gólyabál – a Gólyahét és az egyetemi napok mellett – egy állandó találkozási pont az alumniközösség számára: sokan tartják számon az őszi eseménynaptárban, és igyekeznek is ott lenni, ha csak módjuk nyílik rá. A szélrózsa minden irányába szétszóródott társaságok egyesülnek ekkor újra, néhányan a párjukkal érkeznek, de természetesen akadnak nosztalgiázni vágyó magányos farkasok is. Egy dolog mindenképp közös bennük: pontosan tudják, hogy a gólyabálon garantáltan remek szórakozásban lesz részük.

golyabal_cikk (02).jpg

Rózsa Balázs (bal szélen) és Szalatnai Balázs (guggolva) közlekedésmérnökként végeztek a Széchenyi István Egyetemen, de társaságukkal egyik évben sem hagynák ki a gólyabált. (Fotó: Horváth Márton)

Minden, alumnikkal kapcsolatos elfogódottság ellenére az est a gólyákról szól elsősorban. Az idei évben prof. dr. Baranyi Péter Zoltán rektor köszöntötte a népes közönséget a színpadról, aki kijelentette: a résztvevők jól választottak, amikor a Széchenyi István Egyetemre jelentkeztek. Ezt követte a hagyományos gólyaeskü és az egyetemi logóval díszített kitűző átadása, mindezt végül betetézte egy közös koccintás a „szertartás” záróakkordjaként.

golyabal_cikk (04).jpg

Prof. Dr. Baranyi Péter Zoltán rektor köszöntötte a résztvevőket. (Fotó: Horváth Márton)

golyabal_cikk (01).jpg

A bálkirály- és bálkirálynőverseny helyezettjei. (Fotó: Horváth Márton)

A bálkirály- és bálkirálynő-választás eredményhirdetése után Dzsúdló fellépése következett, az ezt követő mulatsághoz pedig a méltán népszerű Necc Party DJ-duó szolgáltatta a talpalávalót. A zajos siker nem is maradt el, hajnalig alig fogyatkozott a tömeg a táncparkettről. Az eseményen készült fotók is alátámasztják, mindkét előadó szerepeltetése telitaláltnak bizonyult.

Persze aligha tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, a gólyabál sztárvendégek nélkül is sikerre van ítélve. Minderre óriási igény mutatkozik a fiatalok részéről. A Széchenyi István Egyetem pezsgő hallgatói életét mi sem jelzi jobban, hogy a hallgatói klubkoncertek, a szerdai bulik, a kisebb-nagyobb workshopok és nappali programok mellett, afféle koronaékszerként a Gólya- és Öregdiák Bál az egyetemi tanév kitüntetett eseménye volt mindig – és minden bizonnyal ez így marad a következő években is.

golyabal_galeria (02).jpg

Báli hangulatkép. (Fotók: Horváth Márton)